Het verhaal achter de Snob 2000

Het begon met een gedeelde frustratie. En we bleken niet de enigen die geen chocola konden maken van de voorselectie die Radio 2 maakte voor de Top 2000: nog nooit kreeg een blog op Ondergewaardeerde Liedjes zo veel bijval.

Toen gebeurde er dit:

Tweets

Zo gezegd, zo gediggie-daan. Voordat we het wisten waren we met een man of tien data aan het inkloppen in een Google Docs-bestand. Allemaal liedjes die toch op zijn minst de keuzelijst van de Top 2000 hadden moeten halen.

Hoe cliché het ook mag klinken, de Snob 2000 is een voorbeeld de allergrootste kracht van social media. Mensen die elkaar vinden in een gezamenlijke missie en daar iets mee doen. In dit geval in de vorm van een alternatieve lijst voor de Top 2000.

Meer weten over de ontstaansgeschiedenis? Kom dan woensdag 20 februari naar Den Bosch. Tijdens Social Media Club Den Bosch (SMC073) vertel ik het verhaal achter deze lijst. Het toverwoord: serendipiteit – oftewel, hoe je bij wijze van toeval iets moois tegenkomt, waar je niet eens naar op zoek was. En wat niet had gekund zonder social media.

Inschrijven kan nog, en wel hier!

Over Freek Janssen

Opperhoofd. | Top 3 ondergewaardeerde liedjes: 1. Paolo Nutini - Candy, 2. The Doors - Yes, The River Knows, 3. Editors - No Sound But The wind | Eerste single: UB40 - Don't Break My Heart. Gekocht op een rommelmarkt, samen met een ouwe rode pick-upspeler. Nog altijd een van de weinige UB40-liedjes die ik kan aanhoren. | Eerste album: The Best of The Police en Money For Nothing van Dire Straits. Vreemd genoeg twee cd's met liedjes uit een tijd voordat ik actief naar de Top 40 ging luisteren. | Meest gekoesterde plaat: Racoon -Till Monkeys Fly. Door de jaren heen (sinds 2000) het meest constant gedraaid. Verliest nog steeds niks aan urgentie. | Guilty pleasure: BZN - Mon Amour. Ik heb er meerdere, maar dit is de ergste; verfoeid in mijn jeugd (want te vaak gehoord op de autoradio), herontdekt tijdens een vakantie in Frankrijk (ook in de auto, via een eigengemaakte foute Vive La France-cd). | Beste concertervaring ooit: Pearl Jam, Werchter 2012. Alle concerten van Pearl Jam eindigen hoog, maar hier explodeerde de festivalweide bijna. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: