Stonecake – Tuesday Afternoon

stonecake-tuesday-afternoon-wireHet onvindbare liedje.

Vorig jaar rond deze tijd zond 3FM een week lang alleen maar liedjes uit de jaren negentig uit – onder de naam 90s Request. Dat doen ze deze week ook, maar daarover later meer.

Laat ik voorop stellen: ik ben een kind van de jaren negentig, want ik was 11 toen het decennium begon en 21 toen we eruit gingen. Maar ik vind het toch maar niks, een week lang naar muziek luisteren omdat die toevallig tussen 1990 en 1999 gemaakt is.

Dat gezegd hebbende: daar kómt me toch af en toe wat ondergewaardeerds voorbij… Ik hoorde in 2012 een liedje wat ik al ruim 20 jaar niet meer had gehoord, en ik heb het thuis nog opgezocht via de playlist van 3FM.

Fast forward, afgelopen week: via de Facebook-groep van de bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes doet Stefan Koopmanschap een oproep. Of we aan het eind van de week geen battle kunnen wijden aan de Top 90s Request.

Natuurlijk!

Dus ik zet alvast op een rijtje welke liedjes volgens mij niet in die lijst mogen ontbreken. En dan moet je ook altijd denken aan die pareltjes die écht heel tof waren, maar waarvan je niet kunt verwachten dat ze in zo’n popie lijst terecht komen. Denk aan The Way van Fastball, I Nearly Lost You van Screaming Treas, obscure hitjes van Eels als Last Stop: This Town en zo kan ik er nog wel twintig noemen.

Dat ene liedje dat ik vorig jaar gehoord had, dat was er ook zo eentje. Maar denk je dat ik het ergens bewaard heb, onthouden, opgeschreven? Tuurlijk niet. Dus dit jaar weer op zoek naar dat liedje. Googelen op ‘Swedish band early 90s beatlesk’ levert geen reet op.

Twitter dan maar: bingo! Terugluisteren levert meteen kippenvel op.

P.s.: Laten we Stonecake trouwens niét verwarren met Silkstone.

Over Freek Janssen

Opperhoofd. | Top 3 ondergewaardeerde liedjes: 1. Paolo Nutini - Candy, 2. The Doors - Yes, The River Knows, 3. Editors - No Sound But The wind | Eerste single: UB40 - Don't Break My Heart. Gekocht op een rommelmarkt, samen met een ouwe rode pick-upspeler. Nog altijd een van de weinige UB40-liedjes die ik kan aanhoren. | Eerste album: The Best of The Police en Money For Nothing van Dire Straits. Vreemd genoeg twee cd's met liedjes uit een tijd voordat ik actief naar de Top 40 ging luisteren. | Meest gekoesterde plaat: Racoon -Till Monkeys Fly. Door de jaren heen (sinds 2000) het meest constant gedraaid. Verliest nog steeds niks aan urgentie. | Guilty pleasure: BZN - Mon Amour. Ik heb er meerdere, maar dit is de ergste; verfoeid in mijn jeugd (want te vaak gehoord op de autoradio), herontdekt tijdens een vakantie in Frankrijk (ook in de auto, via een eigengemaakte foute Vive La France-cd). | Beste concertervaring ooit: Pearl Jam, Werchter 2012. Alle concerten van Pearl Jam eindigen hoog, maar hier explodeerde de festivalweide bijna. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: