[#VetteVijftien] Courtney Barnett – Avant Gardener

Avantgardener

Een hoop onbekend talent weer, die binnenkomers in mijn freaklijstje van deze week. In een rechtvaardige wereld staan ze over een maand op de plekken 1 tot en met 7 in de Top 40, maar het zal wel weer anders lopen.

Ga bijvoorbeeld deze avond nog luisteren naar dat album van The Temperance Movement! Alles behalve vernieuwende southern rock (zie ook Black Bottle Riot), maar dan wel zo fris dat ik er hetzelfde gevoel bij kreeg als toen ik The Black Crowes voor het eerst hoorde. Zwaar genieten!

Meindert Talma doet weer iets met Duits (Rummenigge verdient toch echt een keer een plekje als individuele bijdrage op dit blog). 3fm Serious Talent Taymir maakte een bijzonder aanstekelijk liedje, net als Tim Knol.

Maar laten we vooral Courtney Barnett niet vergeten! Wie? Deze 24-jarige zangeres uit Melbourne, gaat in dit ge-wel-di-ge liedje maar een beetje tuinieren om de beslommeringen van alledag te vergeten en krijgt vervolgens een paniekaanval. Een en ander verwoordt ze gortdroog, enigszins verveeld praatzingend. Daar hoort natúúrlijk een tennisvideo bij… Past perfect!Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij iedere week een van de binnenkomers.

Eén reactie

  1. The paramedic thinks I’m clever ‘cause I play guitar, I think she’s clever ‘cause she stops people from dying :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: